Uitslagen zaterdagvoetbal: Oranje Nassau eerste zaterdagkampioen van Overijssel

Oranje Nassau is de eerste kampioen in het Overijsselse zaterdagamateurvoetbal. In eigen huis zegevierden de Almeloërs met 2-1 over Hellendoorn en daardoor is de titel in de 3e klasse D een feit.

In de 1e klasse D is de strijd om het kampioenschap een nek-aan-nek-race tussen Flevo Boys en SVZW. Beide ploegen maakten vandaag geen fout en houden elkaar volledig in evenwicht. Met nog twee duels voor de boeg staat zowel Flevo Boys als SVZW op 59 punten. Ook het doelsaldo is gelijk: allebei hebben ze 71 keer gescoord en 23 doelpunten tegen gekregen. Voor FC Zutphen is het doek vandaag definitief gevallen. Bij DOS'37 werd er met 2-0 verloren, waardoor FC Zutphen volgend seizoen een klasse lager speelt.

Spanning is ook in de 2e klasse H gegarandeerd. Tot vandaag maakten drie ploegen kans op de titel, maar DOS Kampen morste vandaag dure punten op bezoek bij Be Quick'28 (2-1), waardoor Enter Vooruit en Den Ham de beste papieren hebben. Ook in deze klasse staan er nog twee speelronden op het programma.

Oranje Nassau is dus de eerste kampioen in het Overijsselse amateurvoetbal. Zoals gezegd won de ploeg zelf met 2-1 van Hellendoorn en door de nederlaag van achtervolger Bergentheim (5-2 bij Wilhelminaschool) is het gat der beide ploegen acht punten. Oranje Nassau is met nog twee duels te spelen in de 3e klasse D dus niet meer te achterhalen.

In de 4e klasse D kan PH zich volgende week tot kampioen kronen. Op bezoek bij SC Rijssen werd er geen fout gemaakt: 0-6. In de 4e klasse E is de kampioen ook bekend. Be Quick Zutphen won vandaag met 2-1 van Harfsen en is daardoor niet meer te achterhalen door de nummer twee, Oeken.

Meer over dit onderwerp:
Uitslagen Amateurvoetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: