Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Vrouwe Justitia
Foto: iStock fullscreen

Frontale aanrijding in Haaksbergen heeft grote impact op leven slachtoffer

Geplaatst 15 mei 2018 - 16:17

Tegen de 21-jarige bestuurder van de auto die in oktober 2016 op de N18 in Haaksbergen frontaal op een tegenligger botste, is een boete van duizend euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist. De impact van het ongeluk op het leven van de studente die werd aangereden, is groot.

De man uit Borculo kwam op de verkeerde weghelft en botste frontaal tegen een tegemoetkomende auto. Hij denkt dat een black-out de boosdoener is en hij daarom met zijn auto over de dubbele doorgetrokken streep reed en tegen die van de studente botste. 

De man zegt niet te zijn afgeleid door berichtjes op zijn telefoon of andere zaken in de auto.

Schade fotograferen
Toen de studente na het ongeluk vastzat in haar auto en in paniek raakte omdat ze rook uit haar auto zag komen, kwam de man niet naar de auto toe om haar en haar vriendin te helpen. Ook toen ze later uit de auto kwam, was de man drukker met het fotograferen van zijn schade dan dat hij belangstelling voor de inzittenden had. 


In een lange slachtofferverklaring schetste de studente hoeveel pijn het haar deed dat de veroorzaker van haar leed niet zijn oprechte excuses aanbood. De man belde haar en bood zijn excuses aan, maar ze twijfelde aan zijn oprechtheid.

Dat is ook het gevoel dat ze overhield aan een gesprek dat ze met behulp van slachtofferzorg had met de veroorzaker. "Dat gesprek heeft me alleen maar bozer gemaakt, want hij probeerde medelijden te wekken omdat zijn auto kapot was. Zijn excuses kwamen meer over als een verplichting", vertelt het slachtoffer.

Grote gevolgen

De pols van de studente is nog steeds niet goed, vertelde ze in haar slachtofferverklaring. Ze woont zelfs weer thuis omdat ze zich zelfstandig niet kan redden. Haar droom om bij de politie te werken, is in rook opgegaan.

"Ik kan mezelf nog niet eens aankleden en kon zelfs een tijd mijn eigen tanden niet poetsen. Dat moest ik mijn moeder doen."


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.