Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Nieuw college Dinkelland
Foto: Gemeente Dinkelland fullscreen

Nieuw college Dinkelland kan aan de slag

Geplaatst 15 mei 2018 - 21:41

Het college in Dinkelland kan aan de slag in de nieuwe samenstelling. De nieuwe wethouders zijn vanavond benoemd tijdens en geïnstalleerd voor de komende vier jaar.

Het college van B&W bestaat vanaf dit moment uit burgemeester John Joosten, wethouders Ilse Duursma (CDA), Ben Blokhuis (CDA) en Benno Brand (VVD). Het beleid voor de komende vier jaren vloeit voort uit het opgestelde coalitieakkoord.

Het nieuwe college wil inzetten op het doorontwikkelingen van duurzaamheid. Daarnaast wil het de kernen aantrekkelijk houden en een gezonde balans vinden tussen de hoogte van de lokale lasten, de begroting en investeringen.

Tot slot wil het college dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Er gaat de aankomende jaren veel aandacht uit naar preventie. Wethouder Ilse Duursma ligt toe: “Om een inclusieve samenleving te bereiken is het belangrijk dat we op elkaar letten en voor elkaar zorgen. Inzetten op preventie is volgens ons daarbij ontzettend belangrijk. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om aan de voorkant van alles te organiseren. Dat was al een hele mooie stap. Nu willen we nog een stukje verder gaan en meer investeren in preventie. Met name het voorkomen van eenzaamheid, vroegtijdige ondersteuning van personen met verward gedrag en het voorkómen van armoede zijn speerpunten waar we ons op gaan richten.”

Meer lezen over: