Oldenzaalse familie van in India vastgehouden zeeman: ‘Lijkt nu kwestie van hooguit enkele dagen’

De familie van Gerrit Oonk (47), de zeeman die in een schip voor de kust van India onder belabberde omstandigheden wordt vastgehouden, gaat ervan uit dat de Oldenzaler over hooguit enkele dagen vrijkomt. “We hebben nu echt de indruk dat er keihard wordt gewerkt aan zijn vrijlating”, zegt stiefvader Wessel.

Zoals gisteren gemeld werd Oonk als zeeman ingehuurd om samen met een groep Indiërs en Filipijnen het sloopschip de Sea Angel vanuit Dubai naar India te brengen.


Letterlijk in het zicht van de haven ontstond er echter ruzie over wie zou opdraaien voor de brandstofkosten, die in de tonnen lopen. De leverancier van de brandstof liet vervolgens beslag leggen op het schip.

Beroerde omstandigheden
Zo komt het dat Oonk al drie maanden vastzit op het schip, dat voor de kust van India dobbert. Er is amper eten en drinken en hij is intussen al 14 kilo afgevallen.

Golf van publiciteit
Na de golf van publiciteit van gisteren liet de reder, die Oonk inhuurde, weten dat hij gisteren nog vrij zou komen.


'Meteen weg'

“Dat is dus niet gebeurd”, zegt stiefvader Wessel, “maar we hebben wel de indruk dat ze er ter plaatse nu echt alles aan doen om hem zo snel mogelijk vrij te krijgen. Behalve dat de ambassade er volop mee bezig is, hebben we onze hoop vooral gevestigd op de agent van de reder, die hem inhuurde. Die agent is bezig de papieren, waaronder een visum, te regelen. Zodra die binnen zijn, is hij daar meteen vertrokken.”

De familie hoopt dat Oonk nog voor het weekend terug kan komen naar Oldenzaal. “Maar uiteraard het liefst vandaag nog.”

Meer over dit onderwerp:
Oldenzaal Nieuws
Deel dit artikel: