Muziekproducer Edwin van Hoevelaak tekent droomcontract: ‘Dit is Champions League van de muziekbizz’

Muziekproducer Edwin van Hoevelaak uit de buurtschap Espelo bij Holten heeft een contract getekend bij BMG/Talpa: “Dit is de Champions League van de muziekbizz. Een droom die uitkomt.”

Van Hoevelaak, ook programmamaker voor RTV Oost, had ooit een eigen studio op zijn zolderkamertje in Enschede, maar na de vuurwerkramp lanceerde hij de Rooftop Studios in het buitengebied van Holten. Daar timmert hij al jaren met veel succes aan de weg.


Van Hoevelaak werkt samen met onder anderen André Hazes junior, momenteel een van de grote artiesten uit de vaderlandse showbizz. Zo kwamen volgens hem ook de contacten tot stand die tot de overeenkomst leidden. “André zit ook bij BMG/Talpa en van het een kwam het ander.”


Lucratief contract
Dinsdagavond zette hij zijn krabbel onder een lucratief contract. Een mega-contract, zoals hij het zelf noemt. “BMG/Talpa maakt deel uit van de Talpa Groep van John de Mol. En daar gebeurt heel erg veel. Voor mij is dit een heftige deal.”

Van Hoevelaak gaat zich nu storten op het componeren van liedjes. “En ook het produceren ervan. Overigens niet alleen voor artiesten, maar ook voor tv-programma’s. Er gaan de komende jaren mooie dingen gebeuren.”


Hoogste niveau
Volgens Van Hoevelaak gaat hij straks op het hoogste niveau acteren: “Zowel nationaal als internationaal. Het kan dus zomaar zijn dat ik straks liedjes ga maken met buitenlandse sterren. Erg gaaf en voor mij is dit een enorme stap voorwaarts.”


The Voice

Daarbij kan het volgens hem gaan om allerlei soorten muziek: “Dance, popmuziek. Er kan van alles voorbij komen. Deze maatschappij houdt zich ook bezig met het tv-programma The Voice. Dat wordt in 200 landen uitgezonden en daarvoor moeten dus allerlei liedjes komen.”

Van Hoevelaak is dan ook erg blij met het contract: “Dit is de Champions League van de muziekbizz. Een droom die uitkomt.”

Meer over dit onderwerp:
Holten Espelo Enschede Nieuws
Deel dit artikel: