Complimenten voor Björn Kuipers na eenzijdige finale Europa League

Björn Kuipers heeft ook de derde Europese finale in zijn loopbaan met succes afgesloten. De scheidsrechter uit Oldenzaal was vanavond de arbiter bij de finale in de Europa League tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. Atlético won met 3-0 in een eenzijdige eindstrijd zonder veelbesproken beslissingen van Kuipers.

De internationale scheidsrechter, die deze zomer ook op het WK actief zal zijn, dwong respect af bij de spelers en kreeg op Twitter van de Nederlandse voetbalvolgers bovenal complimenten. De Franse fans waren wat minder positief na de nederlaag.

Onverwachts

Voorafgaand aan het duel was Kuipers in zijn nopjes met de aanstelling van de finale, die werd gespeeld in Lyon. "Vaak zijn de onverwachtse aanstellingen de leukste. Dit is er zo één. Ik ben ontzettend trots", zei hij tegen RTV Oost.

Eerdere finales
Kuipers floot in 2013 ook al eens de finale van de Europa League, tussen Chelsea en Benfica. De Engelsen wonnen in Amsterdam met 2-1. Een jaar later mocht Kuipers de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid leiden. Die wedstrijd eindigde in een 4-1 zege voor Real.

Meer over dit onderwerp:
bjorn kuipers Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: