Beoogd CvdK Heidema: "Ik heb er veel zin en vertrouwen in"

"Het is een hele mooie kans en ik heb er heel veel zin en vertrouwen in", zegt Andries Heidema kort nadat bekend is geworden dat hij de beoogde commissaris van de Koning in Overijssel is.

Heidema (56) is op dit moment nog met veel plezier burgemeester van Deventer. Zijn vertrek vindt hij dan ook niet gemakkelijk. "Ik ga Deventer met pijn in mijn hart verlaten. Ik heb hier hele mooie jaren gehad."

Dat het vertrekt gelijk valt met de start van een nieuw college beseft hij. "Het komt wel op een ongelegen moment met het oog op de nieuwe gemeenteraad en de coalitie die eraan zit te komen. Maar zoiets komt altijd ongelegen."

Commissaris van de Koning
Vanavond werd bekendgemaakt dat Overijssel in Heidema de opvolger van Ank Bijleveld ziet. Zij vertrok eind vorig jaar als commissaris van de Koning om in Den Haag aan de slag te gaan als minister van Defensie. 

De aanbeveling gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en daarna wordt Heidema voorgedragen bij de Koning voor benoeming van zes jaar.


Voor zijn aantreden als burgemeester van Deventer, in 2007, was Heidema onder meer burgemeester van Neder-Betuwe en wethouder van Zoetermeer.

Deel dit artikel: