'Deventer is zijn boegbeeld kwijt'; vertrek burgemeester Heidema betreurd in stadhuis

"Iedereen in Nederland kent Andries Heidema als burgemeester van Deventer. We zullen op zoek moeten naar een nieuw boegbeeld."

Dat zegt loco-burgemeester Liesbeth Grijsen van Deventer naar aanleiding van de voordracht van Andries Heidema als nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel.

Taal van alle mensen

Grijsen: "Hij is makkelijk benaderbaar, spreekt de taal van alle mensen, ik denk dat hij het geweldig gaat doen in zijn nieuwe functie. Andries Heidema zal het boegbeeld van Overijssel worden."

Wethouder Jan Jaap Kolkman vult aan: "Hij is een echte burgervader. Ik denk dat er maar weinig mensen in de gemeente zijn die niet een beetje van hem houden." Een minpuntje van de vertrekkende man? "Hij woont in Diepenveen, het is goed als de volgende burgemeester in de stad Deventer gaat wonen."

Zwak voor Deventer

Raadsnestor Bram Emens (Deventer Belang) denkt dat het vertrek van Heidema goed is voor de persoon zelf, maar ook voor Deventer. "Ik denk dat hij ook in zijn nieuwe functie veel kan betekenen voor Deventer. Je houdt toch altijd een zwak voor de plek waar je eerder gewerkt hebt."

Deel dit artikel: