Evenementenbaas Hein te Riele: "Deventer moet op zoek naar burgermoeder"

Als opvolger van Andries Heidema die Commissaris van de Koning wordt, moet Deventer een type Liesbeth Grijsen als burgemeester krijgen.

Dat stelt directeur van de VVV en het Deventer Evenementenbureau Hein te Riele. Grijsen is nu loco-burgemeester en lid van de lokale partij Gemeentebelang. "Iemand van haar statuur, inzet en betrokkenheid. Zo iemand zou fantastisch zijn als burgemeester van Deventer. En een vrouw dus. Daar zijn we wel aan toe."

Eigenzinnig volkje

Te Riele benadrukt dat hij ook open staat voor iemand van buitenaf, maar dan wel een type Grijsen, iemand van een lokale partij ook. "Maar waarom zou je nee zeggen tegen iemand uit de stad? Iemand die Deventer en haar eigenzinnige volkje goed kent. Als zij zou solliciteren dan zou ik ja zeggen, punt."

Te Riele zegt dat het jammer is voor Deventer dat Andries Heidema vertrekt. "Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van de grote evenementen in Deventer. Daarin is Deventer inmiddels een landelijk voorbeeld. En hij heeft Deventer toch door een lastige periode geloodst. Neem bijvoorbeeld het dossier filmtheater De Viking. Uiteindelijk staan we met z'n allen nog steeds fier overeind."

Prostitutiebeleid

Om te spreken over zaken die onder Heidema minder goed zijn gegaan is het te vroeg, volgens Te Riele. "Dan zou je het kunnen hebben over vragen met betrekking tot het horeca- en prostitutiebeleid. Of hij dat misschien niet te persoonlijk heeft ingekleurd. Maar dat moet de historie maar uitwijzen."

Deel dit artikel: