Slachtoffer roofoverval Steenwijk zat in de auto toen het voertuig in brand werd gestoken

De man van 38 uit Steenwijk die afgelopen weekend slachtoffer werd van een roofoverval, zat nog in de auto toen het voertuig door de overvallers in brand werd gestoken. Hij kon net op tijd uit de auto  ontsnappen. De politie heeft vandaag meer details vrijgegeven over de zaak. Zo is er vermoedelijk ook een derde persoon bij de overval betrokken.

Wat zich afgelopen weekend in Steenwijk afspeelde, lijkt op een scène uit een actiefilm. Bij de carpoolplaats bij de afslag Steenwijk Zuid op de A32 rijdt in de nacht van zaterdag op zondag de man van 38 uit Steenwijk. Om 2.55 uur rijdt hij over de Meppelerweg. Bij de carpoolplaats ziet hij op dat moment een zwarte auto staan. Die auto rijdt hem bij de uitrit van de carpoolplaats klem.

Tekst gaat verder onder de foto

De carpoolplaats in Steenwijk
Fotograaf: RTV Oost / Onder de Loep
De carpoolplaats in Steenwijk

 

Auto in brand gestoken met man erin

Twee gemaskerde mannen, volledig in het zwart gekleed, springen uit de zwarte auto. Ze stappen in bij de 38-jarige man en dwingen hem naar de Spoorbaanweg te rijden. Dat is een kilometer verderop. Daar wordt de Steenwijker geblinddoekt en moet hij zijn geld afgeven. De overvallers doorzoeken de auto grondig terwijl de man er nog in zit. Meteen daarna wordt de auto, met de 38-jarige man erin, in brand gestoken.

"De man heeft geluk gehad dat hij op tijd uit de auto kon komen", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Anders was het waarschijnlijk heel slecht met hem afgelopen."

Derde persoon bij overval betrokken

De politie vermoedt dat een derde persoon bij de overval betrokken is. "We denken dat de zwarte auto vanaf de carpoolplek achter de auto van de 38-jarige man is aangereden naar de Spoorbaanweg", zegt Westerhoff.

"Daarom is er vermoedelijk een derde persoon bij de roofoverval betrokken. Twee overvallers zijn namelijk bij de 38-jarige man ingestapt. Na de overval zijn de daders waarschijnlijk weggereden in de richting van Meppel." 

 

Marokkaans accent

"De twee mannen die bij de Steenwijker instapten spraken met een buitenlands, mogelijk een Marokkaans, accent", vervolgt Westerhoff. "Een van hen heeft een zware stem, is ongeveer 1.85m lang, heeft donkere ogen en een normaal postuur. Van de andere man weten we minder, behalve dat hij een iets lichtere stem heeft."

 

Over de relatie tussen de overvallers en het slachtoffer uit Steenwijk wil de politie nog niet veel kwijt. "Dat wordt op dit moment volop onderzocht. Maar over de resultaten daarvan kunnen we nu nog weinig zeggen", zegt Westerhoff. 

Tekst gaat verder onder de foto

De uitgebrande auto van het slachtoffer in Steenwijk
Fotograaf: Collin Coule
De uitgebrande auto van het slachtoffer in Steenwijk

 

Wie heeft de zwarte auto gezien? 

De politie hoopt dat meer mensen die zwarte auto hebben gezien. Westerhoff: "De man werd rond 2.55 uur klemgereden, die zwarte auto heeft dus daarvoor op de carpoolplaats gestaan. Als iemand dat heeft gezien, verzoeken we diegene zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, zodat we ook snel een duidelijk beeld krijgen van de auto waarin de overvallers reden."

"Ze zijn waarschijnlijk over de Friesestraatweg richting Nijeveen en Meppel gereden. Als iemand de auto daar met hoge snelheid heeft zien rijden, dan willen we dat graag weten. Ook vragen we mensen die een camera aan hun woning hebben hangen om te kijken of daar iets op te zien is rond drie uur 's nachts." 

 

Tips? 

Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000, of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Vertrouwelijk met een rechercheur spreken kan bij het Team Criminele Inlichtingen: 079 – 345 8 999. 

Deel dit artikel: