FBK Games moeten meer publiek trekken met nieuw concept

De FBK Games in Hengelo worden vanaf dit jaar in een ander jasje gestoken. Het grootste atletiekevenement van Nederland moet aantrekkelijker worden voor publiek. Naast een nieuw topsportconcept is er ook meer ruimte voor muziek en festivalelementen.

"Maar er moet ook meer focus komen op de wedstrijden", begint directeur Hans Kloosterman. "Dit jaar zijn er nog elf onderdelen. Vorig jaar waren dit er nog zeventien."

Battles

Zo komen er onderlinge battles, wat moet zorgen voor meer spanning in de wedstrijden. Zo loopt Dafne Schippers op de 200 meter bijvoorbeeld een rechtstreeks duel tegen de Nigeriaanse Blessing Okagbare, die de snelste seizoenstijd heeft.


Wereldsterren
De verandering heeft niet te maken met een dip van het evenement. Sterker nog. Atletiek leeft meer dan een aantal jaren geleden dankzij nationale wereldsterren als Schippers, Anouk Vetter, Sifan Hassan, Nadine Visser en Churandy Martina.

Meer bezoekers
"Het ging ook redelijk tot goed", vervolgt Kloosterman. "Zo hebben we meer dan een miljoen kijkers op televisie. Maar het stadion zit niet vol én de atletiekonderdelen zijn moeilijk te volgen voor de bezoekers. Om die reden gaan wij de atletiek anders presenteren. Die ruimte hebben we gekregen en gepakt", aldus de directeur.

Nieuwe eigenaar
De koerswijziging loopt parallel met de overname van Global Sports Communication, het bedrijf van voormalig topatleet Jos Hermens, waar ook de Oldenzaalse olympisch kampioene Ellen van Langen werkt.

Enthousiast
De voormalige topatlete is net als in de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het deelnemersveld, maar zal ook bij de nieuwe opzet nauw betrokken. "We zijn een heel enthousiast team én het is ook heel spannend de nieuwe opzet. Ook voor mij. Maar ik ga zelf niet zingen", besluit ze met een glimlach.

Zondag 3 juni bij RTV Oost

De FBK Games zijn op zondag 3 juni. Het evenement is uitgebreid te volgen via Radio Oost en via onze site.

Deel dit artikel: