Gemengde gevoelens bij strafmaat Broedermoord: "Alsof doodslag niets voorstelt"

De vriendin van de doodgestoken Marnellyson ‘Malontje’ Quirindoongo is teleurgesteld over de straf die is opgelegd aan de dader. Gisteren werd Malontje’s broertje Davidson veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf.

Vriendin Rosalien zegt: “ Die straf is zo voorbij. Hij zit al een jaar vast, dus hij zit nog hooguit 4 jaar. Alsof doodslag niets voorstelt. Meerdere levens zijn verwoest en hij kan over 4 jaar zijn leven weer oppakken, waarschijnlijk met hulp, alles.”

Verder zegt ze dat voor haar en haar kind het leven altijd anders zal zijn. “Geen straf zou hoog genoeg zijn, want niks neemt ‘t verdriet weg. Maar 8 jaar had mij meer voldoening gegeven.”


Ongeluk

Ze is wel blij dat de rechter niet gelooft dat het een ongeluk was. Volgens de rechter heeft Davidson zijn broer bij een ruzie in een huis aan de Kremersmaten in de rug gestoken. Zelf ontkent hij dat te hebben gedaan. “Het was een ongeluk”, zei hij eerder in de rechtszaal. “Hij viel bovenop het mes dat op de bank lag.”

Ook andere familie en vrienden reageren op de uitspraak tegen Davidson. “Hij is 28 als hij vrijkomt. Nog een hele leven voor zich, terwijl hij het leven van z’n broer ontnomen heeft en daar zal z'n zoontje altijd onder zal lijden.” Het is nog niet bekend of er hoger beroep wordt ingesteld.

Meer over dit onderwerp:
Broedermoord Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: