'Vrijstaat aan de IJssel' aan banden gelegd; strandjes bij Deventer moeten schoner

Bij zomerse temperaturen veranderen de IJsselstrandjes bij Deventer in een vuilnisbelt. De gemeente gaat nu strenger controleren en laat meer opruimen.

Schoonmaakploegen van Circulus-Berkel zijn sinds kort actief met opruimen en ook trekt de gemeente extra geld uit voor de inzet van toezichthouders, vooral 's avonds en in de weekenden. Er komen ook extra inzamelpunten voor afval. In totaal is daar een bedrag van ongeveer een ton mee gemoeid.

Ruimte voor de Rivier

"We zien dat het aantal recreanten in de afgelopen twee jaar enorm is toegenomen", zegt wethouder Frits Rorink, die een verband legt met de veranderingen als gevolg van het project Ruimte voor de Rivier. "Maar het moet een prachtige plek blijven, waar ruimte is voor recreatie, met respect voor de natuur."

Voor velen voelt het gebied vooral op zomeravonden als een 'Vrijstaat aan de IJssel". Een eigentijdse hippiekolonie wellicht. Maar die termen zijn een brug te ver voor de Deventer wethouder Frits Rorink. "Het is gewoon een ongelooflijk mooie plek, waar heel veel blije mensen gebruik van maken. We moeten die mensen ook zoveel mogelijk verleiden om hun rotzooi op te ruimen."

Meer over dit onderwerp:
Deventer IJssel ruimte voor de rivier Nieuws
Deel dit artikel: