Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Marnellyson
Foto: Facebook Marnellyson fullscreen

Berusting in gevangenisstraf voor doodsteken broer

Geplaatst 28 mei 2018 - 12:55
Gewijzigd 28 mei 2018 - 16:15

Hengeloër Davidson Q. berust in de gevangenisstraf die hij heeft gekregen voor het doodsteken van zijn broer Marnellyson 'Malontje' Quirindoongo. Hij gaat niet in Hoger Beroep. Anderhalve week geleden werd hij veroordeeld tot 5 jaar cel voor doodslag. 

Ook Justitie tekent geen beroep aan tegen het vonnis. Door het Openbaar Ministerie was dan ook 5 jaar gevangenisstraf geëist. 

'Malontje' overleed half augustus vorig jaar aan de gevolgen van een steekwond. Hij kreeg een mes in zijn rug gestoken tijdens een ruzie in een huis aan de Enschedese Kremersmaten. 

Ongewild

De rechtbank Overijssel oordeelde dat Davidson zijn broer niet dood heeft gewild, maar wel dat hij willens en wetens het risico aanvaardde dat zijn broer zou overlijden omdat hij hem met een mes stak ter hoogte van het hart en de longen.

De rechter zei verder dat hij zich realiseert dat Davidson de ruzie niet is begonnen en op de bewuste avond meermalen is aangevallen door z'n broer. Ook is in de strafmaat meegenomen dat Davidson z'n broer is verloren en verder zal moeten leven met dit gemis. 

Scenario's

Davidson heeft altijd ontkend dat hij het mes in de rug van zijn broer heeft gestoken. Volgens Davidson is zijn broer Marnellyson met zijn rug bovenop het mes gevallen. Het mes zou op de bank hebben gelegen. De rechtbank achtte dat scenario onwaarschijnlijk, onder meer omdat getuigen verklaren dat Marnellyson bij de ruzie bovenop zijn broertje lag en niet met de rug de bank heeft geraakt.

Valse getuigenis

Twee getuigen die er die avond bij waren, Tjepi en Gaby, hebben steeds aan Justitie verklaard dat ze niet hebben gezien dat Davidson heeft gestoken. Kort voor de uitspraak van de rechtbank bracht RTV Oost het nieuws naar buiten, dat getuige Gaby aan zijn beste vriend heeft verteld dat hij wel degelijk Davidson heeft zien steken.