Kamper kunstwerk naar expositie op Hanzedagen in Duits Rostock

Een op speciaal verzoek gemaakt kunstwerk uit Kampen gaat binnenkort naar een expositie in het Duitse Rostock, waar in juni de internationale Hanzedagen worden gehouden.

Op de Hanzedagen wordt een tentoonstelling geopend met kunstwerken uit verschillende Hanzesteden. Eén van de kunstwerken op de expositie is gemaakt door de Kamper kunstenares Susanne Maria Wolf. Het werk werd vanmiddag gepresenteerd.

Verbinding tussen heden en geschiedenis
“Het is een combinatie van een schip en negen lijsten”, vertelt Wolf. “Ze zijn een verbinding tussen het heden en de geschiedenis.”

“Een deel van het werk aan de muur is geschiedenis en de kogge die op de grond ligt, is de IJsselkogge die onlangs is opgegraven. Deze kogge symboliseert de neergang van de Hanzetijd.”

Goud is glorie

“Dat goud dat aan de muur hangt, dat is de glorietijd van de Hanze. In de lijsten worden producten uitgebeeld die tijdens de Hanzetijd werden verscheept”, legt de kunstenares uit.

Het kunstwerk wordt onderdeel van een tentoonstelling die alleen tijdens internationale Hanzedagen wordt gehouden. De tentoonstelling reist in de toekomst met de Hanzedagen mee.

Ooit terug naar Kampen? 

Het duurt daardoor dus nog heel lang voor het werk weer terugkeert in Kampen, vorig jaar was Kampen namelijk nog gastheer van het meerdaagse evenement.

Deel dit artikel: