Van der Water van Almere City naar Heracles Almelo

Heracles heeft Silvester van der Water overgenomen van Almere City FC. De 21-jarige vleugelaanvaller tekent in Almelo een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Van der Water was dit seizoen goed voor twaalf treffers en vier assists bij de ploeg uit Flevoland, die in de play-offs net naast promotie naar de eredivisie greep.

Heel talentvol

"Hij is een heel talentvolle speler, die nog maar 21 jaar jong is. Zijn komst past prima binnen onze clubfilosofie", vindt technisch manager Mark-Jan Fledderus.

"We willen graag talentvolle spelers aan ons binden, die zich nog kunnen ontwikkelen en de potentie hebben om uiteindelijk misschien wel te goed voor Heracles te worden en een volgende stap kunnen maken. We denken dat Silvester zo'n speler is: hij is supersnel, linksbenig en heeft een goede actie."

Doorgroeien

Die filosofie gaf voor Van der Water ook de doorslag om voor de Almelose club te kiezen: "Ik weet dat je bij Heracles kunt doorgroeien. Er zijn veel spelers doorgegroeid via deze club. Dat wil ik ook."

Bij Almere City had Van der Water nog een contract voor één seizoen. Het is niet bekend hoe hoog de transfersom is die Heracles moet betalen.

Deel dit artikel: