Film 'Gewoon Vrienden' van Hengelose filmproducent naar VS

De telefilm Gewoon Vrienden van de uit Hengelo afkomstige filmproducent Roen Kiewik wordt zo goed ontvangen dat de film nu ook in de Verenigde Staten is ontdekt. In juni wordt de film vertoond in het Castro Theatre in San Francisco tijdens het Frameline Festival. 'Dat is het grootste GLTB festival in de wereld' zegt producent Roen Kiewik verheugd.

Hoe de film daar precies bekend is geworden, kan Roen niet zeggen, 'belangrijkste is dat het zo is'. In februari ging de telefilm in première op NPO 3 en daarna tijdens de roze filmdagen in Amsterdam.

Jongensliefde

De film gaat over twee jongens van begin twintig die verliefd op elkaar worden, een Syrische christen en een Nederlandse jongen. 'Maar de film gaat juist niet over homoliefde, het gaat vooral over liefde'. Roen benadrukt dat de film juist contrasten laat zien, 'de film laat zien dat dingen soms anders zijn dan je denkt'.

En dat valt blijkbaar ook bij de programmeurs van het filmfestival in de VS in goede aarde. Gewoon vrienden is in Nederland nog terug te kijken op NPOGemist.

Het Irritante Eiland

Roen Kiewik zelf is alweer volop met  een nieuw project bezig, een kinderfamiliefilm voor de VPRO dat Het Irritante Eiland zal heten en in 2019 uitkomt. Wie de hoofdrolspelers zijn kan Roen Kiewik nog niet zeggen, wel dat ze bijzonder zijn. De regie is in handen van AlbertJan van Rees en het scenario is geschreven door Wart Kamps & Tim Kamps... dát wil hij nog wel kwijt. De film wordt komende zomer gedraaid, in Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
film Regio Hengelo Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: