Nu zucht Deventer onder autobranden, vorig jaar nam criminaliteit nog af

De criminaliteit is in Deventer vorig jaar opnieuw gedaald en het veiligheidsgevoel nam toe. Positieve cijfers, juist nu de stad zucht onder een lange reeks autobranden.

Afgelopen maand was er in Deventer twaalf keer een autobrand. In de maanden ervoor waren er ook al meerdere gevallen. Vermoed wordt dat de branden zijn aangestoken.

Er is nog geen dader in beeld. Burgemeester Andries Heidema heeft zelfs de hulp ingeroepen van inwoners om een eind te maken aan de autobranden in zijn stad.

Heidema vroeg de Deventenaren om niet bang te zijn en rustig te blijven. 

Goede cijfers

Het lijkt een sterk contrast met de nieuwe criminaliteitscijfers. Inwoners gaven vorig jaar gemiddeld een 7,4 voor hun veiligheidsgevoel, hoger dan het landelijk gemiddelde. 

En de criminaliteit nam af. Het aantal (pogingen tot) woninginbraken daalde naar 371. Enkele jaren geleden was dat aantal nog 660. Er was bovendien minder jeugdoverlast en er hoefden minder stadionverboden te worden uitgedeeld.

Slecht beeld drugs

Niet met alle cijfers is de gemeente even blij. Het aantal opgerolde hennepkwekerijen nam af naar 26. De politie heeft namelijk geen goed beeld van de handel en het gebruik van drugs. Kwekerijen worden groter, steeds professioneler en moeilijker op te sporen.

Meer over dit onderwerp:
Deventer criminaliteit autobranden Nieuws
Deel dit artikel: