Hoe Gerwin uit Rijssen Anna van der Breggen op de tijdrit klopt

Een paar weken geleden klokte Anna van der Breggen een tijd op de Holterberg van 13 minuten en 15 seconden. Gerwin Voortman uit Rijssen reageerde op de oproep van RTV Oost om de uitdaging aan te gaan.

Deelnemers aan de Theo de Rooij Classic in Rijssen kunnen vandaag namelijk een poging doen de tijd van Anna over de Holterberg te verbreken. 

Volgens Theo de Rooij is de tijd die Anna heeft neergezet snel, maar zeker niet onklopbaar. "Op de dag dat ze de tijd reed had ze wind tegen", zegt de Rooij. Maar ook vandaag staat er tegenwind en dus wordt het nog een zware dobber voor Gerwin.

Tactiek

Onderaan de berg, bij het Buitencentrum wordt de tactiek besproken. "We gaan met een groepje renners proberen zo lang mogelijk bij elkaar te blijven", zegt Gerwin. Maar hij twijfelt of de tijd te kloppen valt met deze wind.

"We hebben ook al aardig wat kilometers gereden tijdens de toertocht, dus dat speelt ook wel mee", zegt Gerwin. Tijdens de vorige challenge met Robert Geesink heeft zijn wielerlclub die tijd al eens op een avondtraining geklopt. Maar gaat dat deze keer en op dit moment ook lukken?

Gerwin Voortman uit Rijssen gaat de uitdaging aan (Foto: RTV Oost)
Gerwin Voortman uit Rijssen gaat de uitdaging aan (Foto: RTV Oost)
Fotograaf: RTV Oost
Gerwin Voortman uit Rijssen gaat de uitdaging aan

"Het ging hard"

Ze gaan voortvarend van start. Met meer dan 50 kilometer per uur over de hei. Ze blijven lang bij elkaar. Maar aan het eind moet Gerwin lossen. Eenmaal boven gekomen en weer afgedaald naar Holten is het tijd om de balans op te maken.

"Het ging heel hard, maar ik moest lossen bij mijn maten. Ik weet niet of ik de tijd gehaald heb", zegt Gerwin. Uit de beelden van de camera op zijn fiets kunnen kunnen wij aflezen dat Gerwin het zo slecht niet gedaan heeft.

Eeuwige roem

Met een tijd van 13 minuten en 12 seconden is hij drie seconden sneller dan Anna van der Breggen. En daarmee vergaart Gerwin Voortman uit Rijssen eeuwige roem!

Deel dit artikel: