Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De
Foto: RTV Oost / Onder de Loep fullscreen
De inbrekers bij De Gouden Wiek in Haaksbergen
Foto: RTV Oost / Onder de Loep fullscreen
Snelkraak bij juwelier De Gouden Wiek in Haaksbergen
Foto: Dennis Bakker / News United fullscreen

Criminelen gebruikten 'halter' van betonijzeren staven bij inbraak juwelier Haaksbergen

Geplaatst 14 jun 2018 - 17:50
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:05

Dikke staven van betonijzer, in de vorm van een halter. De drie inbrekers die in april een ravage aanrichtten bij juwelier De Gouden Wiek in Haaksbergen, hebben het zware voorwerp gebruikt om de glazen toegangsdeur in te slaan. De 'halter' is na de roof voor het pand blijven liggen. 

Bij de juwelier aan de Molenstraat in Haaksbergen gaat in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april het alarm af. Drie personen forceren het luik voor het pand. Ze zetten een container onder het luik, zodat ze eronderdoor kunnen kruipen. Vervolgens slaan ze de glazen toegangsdeur kapot met de zelfgemaakte 'halter'. 

'Alleen op zoek naar goud'

Eenmaal binnen weten ze precies waar ze moeten zijn. "Ze waren alleen op zoek naar goud", zegt eigenaar Ludo van Gasselt van De Gouden Wiek. "Ik weet bijna zeker dat ze de winkel voor die tijd hebben verkend, want ze wisten waar ze moesten zoeken." 

tekst gaat verder onder de video. 

Na twee minuten hebben de mannen hun buit binnen. "Als ik de gestolen sieraden en de braakschade bij elkaar optel, is het schadebedrag zo'n 62.000 euro", vertelt Van Gasselt. "Gelukkig waren we ervoor verzekerd, maar je hebt weken werk om alles weer op orde te krijgen."

'Blijf van andermans spullen af'

"Mensen zitten aan jouw spullen, dat doet pijn. Ik ben opgevoed met het idee dat je met je tengels van andermans spullen afblijft. Sommige mensen denken daar blijkbaar anders over."

Na de diefstal zijn de mannen een steegje ingerend tegenover de juwelierszaak. Dat steegje komt uit op de Hibbertsstraat. Vermoedelijk heeft daar een auto gestaan. "Iemand heeft daar 's nachts een auto hard weg horen rijden", zegt politiewoordvoerder Nicôle van Voorst. "We weten helaas niet om welk merk of type auto het gaat. Daar krijgen we graag tips over." 

De politie hoopt dat de zware 'halter' die is gebruikt om de toegangsdeur te slopen een belangrijk aanknopingspunt kan zijn. "We willen graag weten wie dat ding eerder heeft gezien", zegt Van Voorst. "Of wie het in zijn bezit had." 

Tips? 

Wie tips heeft over de inbrekers, hun vluchtauto, of die 'halter' van betonijzeren staven, wordt verzocht de tiplijn te bellen: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of reageer op www.meldmisdaadanoniem.nl