Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Werkmakelaar-Oost in Deventer
Foto: Google Streetview fullscreen

Rechtbank verklaart bedrijf Werkmakelaar-Oost uit Deventer failliet

Geplaatst 12 jun 2018 - 16:31
Gewijzigd 14 jun 2018 - 13:53

De rechtbank in Lelystad heeft vanmorgen het Deventer bedrijf Werkmakelaar-Oost failliet verklaard.

Werkmakelaar-Oost verdiende geld met opdrachten en subsidies van de gemeente Deventer voor iedere werknemer die vanuit de bijstand werd aangenomen.

Inval FIOD

Het bedrijf kwam eind maart in het nieuws vanwege een inval van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD. De FIOD doorzocht het bedrijfspand vanwege een onderzoek naar 'ondergronds bankieren'. 

Twijfels over werkwijze

De raadsfracties van de VVD en Deventer Sociaal twijfelden eerder aan de goede bedoelingen van Werkmakelaar Oost. De partijen vroegen zich af waarom het bedrijf tot 9000 euro subsidie kreeg per medewerker. Voor de periode van 2016 tot 2018 zou zijn afgesproken dat er 150 mensen vanuit de bijstand werden aangenomen. Daarmee zou een subsidie van maximaal 1.350.000 euro zijn gemoeid. 

De VVD en Deventer Sociaal spraken de angst uit dat de afspraken tussen Werkmakelaar-Oost en de gemeente Deventer een schijnconstructie waren. Volgens de partijen werden mensen die soms jarenlang niet hebben gewerkt, niet of niet goed begeleid en blijkt niet uit cijfers dat mensen 'duurzaam uitstromen uit hun uitkeringssituatie.'