Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Intrekken horecavergunning was mogelijk te zware straf
Foto: Flickr Creative Commons / Edo Dijkgraaf fullscreen

Intrekken horecavergunning café Hengelo mogelijk te zware straf

Geplaatst 12 jun 2018 - 16:34
Gewijzigd 12 jun 2018 - 17:00

Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo heeft mogelijk een te zware straf uitgedeeld aan de eigenaar van café Stief Kwartiertje in de Langestraat. Dat bleek vandaag tijdens de zitting bij de Raad van State.

De burgemeester constateerde twee jaar geleden een reeks overtredingen van de horecaondernemer. De eigenaar kreeg daarvoor het stempel van slecht levensgedrag en daarom werd de horecavergunning automatisch ingetrokken.


De Raad van State zette vandaag vraagtekens bij die straf. De burgemeester had in dit geval ook voor een tijdelijke sluiting kunnen kiezen, zei de voorzitter van de Raad. Maar woordvoerders van de burgemeester zeggen dat de overtredingen zwaar genoeg waren om de vergunning in te trekken.

Minderjarigen
Ondanks eerdere waarschuwingen werd er toch alcohol geschonken aan minderjarigen. Daar stond het café ook om bekend. Verder was meerdere keren geen officiële leidinggevende in het café aanwezig.


De eigenaar zegt dat hij na de waarschuwingen maatregelen nam, maar dat hij nauwelijks de tijd kreeg voor verbeteringen.

Café in Wierden

Zijn café Stief Kwartiertje in Wierden werd door de burgemeester van Wierden ook gesloten. Dat gebeurde volgens de eigenaar vanwege de straf die hij in Hengelo kreeg.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.