Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Integratie van twee kanten in Raalte
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

In Raalte komt integratie van twee kanten

Geplaatst 13 jun 2018 - 17:18
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:05

Wekelijks spreken ze af. Een statushouder en een inwoner van Raalte. De gesprekken komen in een digitaal verslag te staan. Vandaag gaven drie koppels een presentatie van hun verslag.

De bedoeling van de gesprekken is om statushouders kennis op te laten doen over het leven in Nederland. Andersom groeit het begrip voor de achtergrond van de vluchteling. Op die manier ontstaat er een soort integratie van twee kanten.

Bekijk het verhaal van Murad en Marijke:

Het project wordt georganiseerd door de Bibliotheek Salland in samenwerking met Vluchtelingenwerk Raalte. "De gesprekken gaan over allerlei onderwerpen, zoals werk, familie, hobby's en de toekomst", zegt Froukje Weber van Bibliotheek Salland.

Leren

"De statushouder leert over de cultuur, normen en waarden in Nederland en in Raalte. En de Raaltenaar leert over het leven van de vluchteling en zijn of haar gewoonten, ideeën en wensen"

De duo's maakten hun verhalen zichtbaar in een digitaal document met foto's, video's, teksten en plattegronden. Murad Wahesh is één van de deelnemers. Als vluchteling is hij blij dat hij zijn verhaal kan vertellen aan Marijke Kolvoort. "Murad is een goede jongen, hij werkt bij de kapper en werkt graag met zijn handen. En hij praat graag en veel met mensen", zegt Marijke.

En wat heeft Murad geleerd van Marijke? "Hier moet je op tijd zijn, afspraak is afspraak. Ik ben er nu altijd tien minuten eerder", zegt Murad.