Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Jordy Klaas
Foto: RTV-Oost / Ina Brouwer fullscreen

Ook bij Jordy Klaas kan de vlag uit: het havodiploma is binnen

Geplaatst 13 jun 2018 - 16:43
Gewijzigd 14 jun 2018 - 06:14

Het verlossende telefoontje kwam pas na half vijf. Jordy Klaas is geslaagd! De hele dag zat hij dus in spanning want pas vanaf half vier kon hij worden gebeld. Hoe verder de dag vorderde, hoe zenuwachtiger hij werd.

Het eind-examen Havo was voor Jordy Klaas uit Oldenzaal, aankomend voorzitter van het Laks, zeg maar de leerlingenvakbond, zeker geen gelopen race. Wiskunde is zijn zwakke plek: "Ik moest een 4,4 halen want ik stond 4,6." En hij moest gemiddeld een vijf halen, anders was hij gezakt...

Geen drama

Zakken zou geen drama zijn geweest, want het aankomend jaar moet hij sowieso nog scholier blijven. "Het is niet de bedoeling om als student leerlingen te vertegenwoordigen," zegt Jordy. Het aankomende schooljaar gaat hij certificaten halen voor het VWO en volop aan de slag bij het Laks.

Klachtenlijn

De 17-jarige Havo-scholier zat vorig jaar ook al in het bestuur van het Laks. Donderdag wordt hij voorzitter. Zijn plannen? "Meer naar buiten treden, en dan niet alleen als er examens zijn. Want het Laks is meer dan een klachtenlijn." 

Tikkende dameshakken

Ook dit jaar werd het Laks weer volop gebeld door klagende eindexamenkandidaten. De klachten varieerden van een leerling die had overgegeven in de examenruimte (de ruimte werd vervolgens niet schoongemaakt), tikkende dameshakken en een rennende eekhoorn op het dak van de gymzaal tot te moeilijke vragen. Zelf had Jordy geen klachten - behalve dat wiskunde toch wel erg moeilijk was. 

Meer lezen over: