Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De Krampus, een horror-verschijning die onze eigen Zwarte Piet doet verbleken, komt in actie in Goor
Foto: RTV Oost fullscreen

Horror-variant op Zwarte Piet jaagt jongste bezoekertjes optocht Goor stuipen op het lijf

Geplaatst 13 jun 2018 - 14:47
Gewijzigd 14 jun 2018 - 11:44

Het is een angstaanjagende variant op onze eigen Zwarte Piet. De Krampus, afkomstig uit de Alpenlanden, gaat echter een heel stuk verder. Sterker, hij doet onze eigen Zwarte Piet verbleken. Deze demonische verschijning speelt volgend weekeinde een prominente rol tijdens de Schoolfeesten in Goor en gaat de jongste bezoekertjes de stuipen op het lijf jagen.

Een van de hoogtepunten van deze jaarlijkse tentfeesten vormt de zogenoemde Allegorische optocht: een bonte karavaan van vrolijk uitgedoste praalwagens.


Stunts
Traditionele hekkensluiter van deze optocht is de Rellie, een groep Gorenaren die telkens weer goed is voor een spraakmakende stunt. De komende editie gaat het er overigens wat minder vrolijk aan toe. Zondag 24 juni is het namelijk de Krampus, die kinderen angst zal inboezemen.

Horror

Daar waar de roe en de zak de voornaamste wapens zijn van Zwarte Piet, gaat horror-variant de Krampus een heel stuk verder. De verschijning is als een regelrechte demoon uitgedost en voorzien van roestige kettingen en bellen.

Te ver?
Of het Rellie-team daarmee niet te ver gaat? Een woordvoerder vindt van niet aangezien wel duidelijk is dat het ludiek bedoeld is. Neemt niet weg dat het ‘Rellie-team’ ouders heeft opgeroepen hun kroost tijdens de optocht extra goed in de gaten te houden, aangezien Krampus er bekend om staat dat hij graag kleine kindertjes ontvoert. “Indien u uw kind onverhoopt kwijt raakt doordat deze per ongeluk is meegenomen, kunt u het waarschijnlijk aan het einde van de optocht weer afhalen in een van de vele jutezakken.”

Meer lezen over: