Hardenbergse leerlingen winnen publieksprijs met 'Water Saver' bij landelijke wedstrijd

De vier leerlingen uit de tweede klas van middelbare school de Nieuwe Veste in Hardenberg die meededen aan de landelijke wedstrijd Vakkanjers zijn derde geworden in hun categorie. Bovendien wonnen ze de publieksprijs. Ze deden mee met hun idee om mensen minder lang te laten douchen.

Leerling Liv Klaver bedacht samen met drie klasgenoten de Water Saver. "Het is een apparaatje dat je onder de douche kunt hangen waarop staat hoeveel minuten je nog kunt douchen."

Het apparaat werkt als een stopwatch en is met bluetooth gekoppeld aan de douchekop. Liz: "Als je de douche aanzet, begint het kastje te werken. Na vijf minuten stopt de douche met water geven."

De leerlingen bedachten het apparaat om water te besparen. "Soms staan mensen tien, twintig minuten onder douche. Best zonde. Daar kun je best veel besparen."

Waterschappen

In de Vakkanjers-wedstrijd strijden vandaag tientallen middelbare scholen tegen elkaar met ideeën om water te besparen en wateroverlast tegen te gaan. Ze moeten hun idee presenteren aan de Unie van Waterschappen.

In hun categorie 'Explorer' werden de leerlingen uit Hardenberg derde. Ook kregen ze de meeste stemmen van het publiek, waarmee ze de publieksprijs wonnen.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal vmbo Utrecht Nieuws
Deel dit artikel: