Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Theater Odeon De Spiegel in Zwolle
Foto: RTV Oost / Mariƫlle Beumer fullscreen

Rob Zuidema nieuwe directeur Zwolse theaters

Geplaatst 13 jun 2018 - 19:40
Gewijzigd 13 jun 2018 - 19:41

Rob Zuidema is vanaf 1 september de nieuwe directeur van de Zwolse theaters. Zuidema volgt Hilko Folkerink op, die in april zijn functie neerlegde. 

Vanaf dat moment is gezocht naar een nieuwe directeur, die in Zuidema is gevonden. Hij werkt nu nog bij Koninklijke BAM als directeur Human Resources. "Ik ben vereerd met de benoeming en zie ernaar uit om mijn ervaring in te zetten voor de Zwolse theaters!"

"Zwolse theaters komt in een inspirerende fase ten aanzien van samenwerking met diverse creatieve en culturele partners en ondernemers", zegt Zuidema. "Samen met het gemotiveerde team, de solide visie op de theaters, de ambitie van de stad en regio en al deze partners kunnen de Zwolse theaters zich verder ontwikkelen. Ik kan niet wachten mij in te zetten voor Zwolle en de regio!"

De nieuwe directeur woont sinds 2013 in Wijhe. Hij organiseert regelmatig theatervoorstellingen aan huis, om theater dichter bij de mensen te brengen. Zuidema heeft, behalve bij Koninklijke BAM, onder meer gewerkt bij Shell, Arcadis, Vodafone en de NPO. 

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Thecla Bodewes, is blij dat Zuidema de overstap maakt. "Rob heeft een intrinsieke passie voor cultuur, theater en mensen. Zijn relevante kennis en ervaring én zijn positieve energie zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van cultuur en creativiteit in Zwolle en haar theaters".