Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Sarah Kolenberg
Foto: Facebook: Sarah Kolenberg fullscreen

Jayson D. in beroep tegen celstraf voor moord op Sara Kolenberg

Geplaatst 13 jun 2018 - 21:27
Gewijzigd 14 jun 2018 - 05:22

Jayson D. gaat in hoger beroep tegen de celstraf van twintig jaar, die hem vorige week werd opgelegd voor de moord op Sara Kolenberg uit Enschede. Zijn advocaat bevestigt dat het hoger beroep volgende week wordt ingesteld.

Sarah Kolenberg werd 27 augustus 2017 in een plas bloed in haar woning aangetroffen door vriendinnen. D. bleek een buitenechtelijke relatie met de vrouw te hebben gehad. Kolenberg was zwanger en had hem als de vader aangewezen.

Onthulling

Volgens de rechter was er een vooropgezet plan om Sarah om het leven te brengen, omdat ze dreigde te onthullen dat hij vreemdging en mogelijk de vader van haar ongeboren kind was. 

Meteen na de uitspraak gaf advocaat Umut Ural al aan dat een hoger beroep werd overwogen. De verdediging had ingezet op vrijspraak, maar de straf die de rechter oplegde was zelfs hoger dan de eis, die 18 jaar was. 

Ontlastende zaken genegeerd

Daarnaast heeft de rechter volgens de advocaat alleen naar de belastende punten in het dossier gekeken, maar niet naar de ontlastende punten.

"Zo is er door de verdediging tal van technisch spoor aangevoerd wat potentieel ontlastend kan zijn. De rechtbank heeft verzoeken om onderzoek daarnaar afgewezen en het ook niet meegenomen in de uitspraak."