Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
FC Twente
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

"Verkoop FC Twente-aandelen uitstekend plan, had misschien eerder gedaan moeten worden"

Geplaatst 13 jun 2018 - 23:09

Een deel van de club FC Twente als aandelen verkopen is een uitstekend plan, maar had misschien eerder gedaan moeten worden. Dat zegt gerenommeerd sporteconoom Pieter Nieuwenhuis. "De koers van het aandeel FC Twente is nooit zo laag geweest als nu. Voor de koper perfect, maar wat de club overhoudt van het aandeel, dat zou meer geweest zijn als het plan een jaar geleden bedacht was."

"Ik denk dat het geweldig is om te zien dat de regio de club omarmt, de liefde voor de club is onvoorstelbaar groot. Niet eerder heb ik meegemaakt dat een club die gedegradeerd is zoveel steun krijgt van volk en vaderland." 

"De waarde van het team dat op het veld staat is op dit moment relatief laag. Het achterland, daarin scoort FC Twente heel goed. Het verzorgingsgebied is het vierde van Nederland. Dat betekent dat hier in principe een elftal kan ontstaan dat vijf tot zeven keer meer waard is dan het huidige elftal."

"Daarom doen de investeerders het ook goed om nu in te stappen, want dat opwaarts potentieel komt naar hen toe." Maar wat is dan de waarde van de club? "Als Twente weer terug komt op de vierde plek in de Eredivisie, dan is de waarde ongeveer 150 miljoen euro. Nu? 40, misschien 50 miljoen."