Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Onrust stadion Twente supportershome Vak-P
Foto: News United / Gijs Huiskes fullscreen

Gemeente Enschede en Vak-P lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank in Zwolle

Geplaatst 14 jun 2018 - 13:34
Gewijzigd 18 jun 2018 - 11:19

Supportersvereniging Vak-P en de gemeente Enschede; ze stonden vanmorgen tegenover elkaar voor de rechtbank in Zwolle. Inzet: de sluiting van het home van Vak-P. Stond burgemeester Van Veldhuizen vorig jaar april nou wel of niet in zijn recht toen hij besloot dat het home een jaar gesloten moest worden? 

Vak-P beweert dat het home op het moment van de inval niet onder de verantwoordelijkheid viel van Vak-P. De inval was in de tweede helft van het duel tussen FC Twente en PSV. Het home was op dat moment voor iedereen geopend en geen verantwoordelijkheid van de supportersvereniging, schrijft Tubantia

Volgens Vak-P ging het de burgemeester om het tegenwerken van motorclub Satudarah, waarvan leden regelmatig het home van Vak-P bezochten. De supportersvereniging vindt dat de burgemeester misbruik maakt van zijn bevoegdheden als hij in de jacht op Satudarah het home van een andere vereniging sluit. 

De burgemeester gaf volgens de krant te kennen dat het hem helemaal niet ging om Satudarah maar om handel in harddrugs in het supportershome van Vak-P. 

Daarnaast wijzen beide partijen vooral naar elkaar. De gemeente stelt dat de supporters een verbeterplan zouden presenteren, terwijl dat plan er nooit gekomen is. Vak-P gaf aan wel degelijk met een verbeterplan te zijn gekomen, maar stelt dat de burgemeester daar niks mee wilde.