Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Trimmers in het buitengebied van Haaksbergen hebben momenteel te maken met een
Foto: Twitter / @gmrijssenholten fullscreen

Terror-buizerd slaat opnieuw toe onder trimmers in buitengebied Haaksbergen

Geplaatst 14 jun 2018 - 15:35
Gewijzigd 14 jun 2018 - 16:29

In het buitengebied van Haaksbergen is opnieuw een trimmer aangevallen door een buizerd. Nadat in mei zich ook al een roofvogel op een joggende Haaksbergenaar had gestort, was het nu opnieuw raak.

Twee weken geleden was het Lieseth Kormelink-Huiskes, die alarm sloeg. Ze waarschuwde collega-hardlopers voor een agressieve buizerd in de buurt van de kruising van de Schansweg met de Huttenweg. Het beest had haar zelfs tot vier keer toe te grazen genomen.


'Terror-buizerd'
De ‘terror-buizerd’ sloeg deze week andermaal toe. Deze keer was het Raymond Enkt uit Haaksbergen die tot twee keer toe door de buizerd werd aangevallen. Dat gebeurde in de buurt van de Schansweg, vrijwel dezelfde plek als de eerdere aanvallen, zo meldt de website Haaksbergen Actueel.


Met schrik vrij
Beide slachtoffers kwamen overigens met de schrik vrij. "Gelukkig heeft hij mij alleen iets aangeraakt, maar ik blijf daar voorlopig uit de buurt", zo schrijft het eerste doelwit op Facebook.

Territorium
Dat een buizerd mensen aanvalt is overigens niet nieuw. Het is met name zo tegen het eind van het broedseizoen dat ze hun territorium verdedigen tegen indringers.

Anti-buizerdpetje
Vogelexperts adviseren slachtoffers om hun hoofd met hun handen te beschermen. Ook helpt het het gezicht richting de buizerd te draaien omdat de vogels schrikken voor ogen van mensen. Er bestaan zelfs speciale anti-buizerdpetjes waar op de achterzijde ogen zijn geplakt om zo de roofvogels op afstand te houden.

Meer lezen over: