Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Deventenaar verdacht van mega-wiethok
Foto: RTV Oost fullscreen

Deventenaar verdacht van mega-wiethok in Voorst

Geplaatst 14 jun 2018 - 16:23
Gewijzigd 14 jun 2018 - 17:45

Justitie beschouwt hem als een flinke vangst: Marcel M. uit Deventer. De medewerker van een hengelsportwinkel wordt ervan verdacht twee hennepplantages te hebben gerund, met maar liefst 4.000 planten. Daarnaast had hij volgens het Openbaar Ministerie ook meerdere geweren in huis, waaronder een uzi.

Volgens de advocaat van de verdachte kwam de politie hem op het spoor na een tip over zijn huis aan de Boxerbergerweg. Daar had hij een wiethok met zo'n 600 planten. Dat bekent hij ook.

Volgens Justitie had hij daarnaast een enorme plantage in een schuur aan de Rijksstraatweg in Voorst. Daar werden bijna 3400 hennepplanten gevonden. 

Handtekening

Volgens Marcel is de plantage in de Voorster' schuur niet van hem. Toch ligt er een huurcontract, met zijn naam eronder. "Maar die handtekening is niet van mij", zegt Marcel. Er komt nu een handschrift-vergelijkend onderzoek, om te zien of zijn bewering kan kloppen.

"En ook die uzi, daar is niks van waar", zegt hij. "Het lijkt misschien op een uzi." Volgens de advocaat van Marcel zijn de wapens die gevonden zijn allemaal onklaar. "Hij heeft ze samen met zijn zoon gevonden met een metaaldetector. Dat is hun hobby."

Geld tekort

De Deventenaar is al eens eerder gepakt met een hennepplantage. Ook toen was die gevestigd in zijn woonhuis aan de Boxbergerweg. De reclassering acht het risico dan ook groot dat Marcel in herhaling valt, als hij weer vrij is.

De Deventenaar is de plantages begonnen, omdat hij ontzettend veel financiële problemen heeft. "Net voordat hij is opgepakt is 'ie ook nog een huurcontract aangegaan voor een pand in Wijhe. Daar wilde hij een dependance van de hengelsportwinkel in beginnen", zegt zijn advocaat.

Winkel

Met die hengelsportwinkel gaat het momenteel slecht. De huidige vriendin van Marcel staat in de winkel, maar weet te weinig van de hengelsport om klanten goed te helpen. Die lopen daardoor weg. "Dat maakt de financiële situatie er natuurlijk niet beter op", zegt zijn advocaat. Zij vroeg vervolgens of haar cliënt het eindproces niet in vrijheid mocht afwachten. Maar daar wilde de rechtbank niet aan. De rechter vindt het herhalingsgevaar te groot.

Mosterd

Het gevangen zitten valt Marcel niet mee. Er is dan ook het één ander in de gevangenis gebeurd. Hij heeft een mosterdallergie, maar heeft desondanks toch tot drie keer toe een gerecht met mosterd gekregen. Hij is met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd.

Vervolgens heeft hij een verkeerd medicijn gekregen, waardoor hij bijna in coma raakte en nu evenwichtsstoornissen heeft. Zelf zegt hij met een matras over de trappen van de gevangenis te zijn gesleept en ervaart nu vreselijke rugpijn. Marcel loopt met een rollator en strompelde de rechtszaal in.

De rechtszaak gaat in september weer verder.