Wesepe zamelt geld in voor aandoening OI; wielrennen en rally rijden

Wielrennen met je arm (deels) in het gips of met een motor of auto de WoestijnRally rijden. In Wesepe deden tientallen mensen mee aan een toertocht speciaal om geld in te zamelen voor de zeldzame ziekte OI, ook wel broze botten ziekte genoemd.

Rick Brink, raadslid voor het CDA in Hardenberg heeft de aandoening Osteogenesis Imperfecta, hij is verrast door de grote opkomst.

"Met OI kan je heel veel dingen wel, maar soms wil het lichaam niet. Onze botten zijn broos, we zitten veel in het gips, zijn sneller moe en kunnen niet altijd aan alles meedoen. Het is een hele zeldzame ziekte en daarom is er weinig geld voor onderzoek. Aandacht voor deze aandoening en dus geld inzamelen is heel belangrijk. Het is fantastisch om dit te zien en ik ben blij dat ik in mijn zwarte bolide de aftrap mag geven aan de WoestijnRally."

WoestijnRally

Een vriendengroep organiseert de WoestijnRally al een paar jaar. Organisator Arnold Nijland doet dit voor Stijn Rouweler en zijn familie. Stijn is 13 en heeft OI, hij doet zo goed mogelijk mee aan het gewone leven. "Vrijdag bracht ik hem naar De Leeren Lampe in Raalte, hij vond het geweldig." Stijns moeder Leonie vindt het heel bijzonder dat er zoveel mensen meedoen aan de goede doelen tocht. Met een campagne probeert de familie aandacht te vragen voor de aandoening. Op de website Stijnstory doen ze hun verhaal.

Fietsclub

De fietsclub met de bijzondere naam 'Het Hitsige Spaakje' heeft een lid met een dochter met OI heeft. Speciaal voor Aischa wilde de fietsclub geld inzamelen en sloten ze zich met de Aischa Gips Tour aan bij de WoestijnRally. "We gipsen een deel van onze arm in, als verwijzing naar de broze botten ziekte en hopen zo op aandacht en dus geld voor de aandoening." Aischa en haar vader René zijn overweldigd door de grote opkomst en het enthousiasme van iedereen.

Meer over dit onderwerp:
Salland oi Wesepe fietstocht woestijnrally Nieuws
Deel dit artikel: