FC Suryoye promoveert naar 2e klasse na overwinning in verlenging op NEO

FC Suryoye is vanmiddag gepromoveerd naar de 2e klasse. De Enschedese ploeg won, onder het toeziend oog van een groot aantal supporters, na verlenging met 2-1 van NEO.

Na een kwartier spelen kwam de Bornse ploeg op voorsprong door een fraaie treffer van Pascal van Berkum. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het enkele kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Van Berkum was nog dicht bij zijn tweede, maar de ruststand was 0-1.

Gelijkmaker en rood

Na rust kreeg Christian Cicek een goede kans op de 1-1, maar opnieuw scoorde Suryoye niet. Even later moest doelpuntemaker Van Berkum met rood vertrekken. Na die kaart waren de kansen voor Suryoye en het vond de gelijkmaker. Cicek scoorde nu wel. Steven Zonder van NEO haalde in de laatste minuut nog een inzet van Marco Aydin van de lijn. Het bleef bij 1-1 en dus werd het verlengen.

Winnende in verlenging

In die verlenging leek het ook gelijk te blijven, maar in de laatste minuten kwam Suryoye toch op voorsprong. Even later moest ook die ploeg verder met tien man na een rode kaart, maar gescoord werd er niet meer en dus speelt Suryoye komend seizoen in de 2e klasse.

Deel dit artikel: