Twee waarschuwingen en tóch op de scooter stappen: politie arresteert jongeman in Zwolle

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch? Dat geldt niet voor de beschonken scooterrijder die gisteravond in Zwolle werd opgepakt. Agenten waarschuwden hem tot twee keer toe dat hij niet mocht rijden. Toen ze hem voor de derde keer zagen op een scooter, had hij een probleem. De jongeman moet voorkomen bij de rechter.

Uitgaansavond in Zwolle. De jongen loopt met een glas bier in zijn hand door de Voorstraat, in de binnenstad. Agenten zien hem lopen en spreken hem aan; of hij terug naar de kroeg wil lopen.

Stiekem

De aangeschoten jongen lijkt het advies op te volgen, maar zwalkt stiekem naar een scooter even verderop. De agenten zijn wèl helder van geest en spreken de jongen voor de tweede keer aan. Ze waarschuwen hem dat als hij op de scooter stapt, hij waarschijnlijk zijn rijbewijs kwijt is. Deze keer lijkt de boodschap over te komen.


Later op de avond zien de agenten een andere jongen de brommer verplaatsen, die op dat moment naast de politieauto staat. Verdacht, denken de agenten.


Rechter

Ze besluiten naar het adres van de aangeschoten jongen te gaan. En jawel; daar komt hij aangereden. Op de scooter. Beschonken. Hij blaast 700 UG/L en moet zijn rijbewijs inleveren èn meekomen naar het bureau. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Meer over dit onderwerp:
Beschonken Zwolle IJsseldelta Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: