El Ahmadi verliest met Marokko ook van Portugal op WK en is uitgeschakeld

Karim El Ahmadi is met Marokko uitgeschakeld voor een plek in de tweede ronde op het WK. Na de nederlaag tegen Iran, verloor de ploeg vanmiddag ook van Portugal.

De Enschedeër begon opnieuw in de basis en zag Cristiano Ronaldo al na vier minuten de 1-0 binnenkoppen. Marokko kreeg wel kansen op de gelijkmaker, maar ook Portugal kreeg kansen op meer. Ronaldo kon zijn tweede maken, maar miste nipt.

Na rust ging de Afrikaanse ploeg opnieuw op zoek naar de 1-1. Ziyech was dichtbij, maar zag doelman Patricio redding brengen op zijn vrije trap. In de slotfase werd El Ahmadi gewisseld en kreeg Ziyech opnieuw een grote kans en ook Benatia was dichtbij. Het bleef echter bij 1-0 en dus blijft Marokko op nul punten staan in groep B.

Stand

Portugal komt door de zege op vier punten. Iran heeft er drie uit één wedstrijd en Spanje staat op één uit één. Die twee ploegen staan vanavond tegenover elkaar. Iran komt bij winst op zes punten, Spanje op vier en bij een gelijkspel komt Iran op vier. Marokko kan nog maximaal drie punten halen en dus geen tweede meer worden.

Deel dit artikel: