Tweehonderd kilometer fietsen voor ouderen in Hof van Twente

Tweehonderd kilometer fietsen voor ouderen uit de gemeente Hof van Twente. Een groep van van ruim 190 fietsers is daar vanmorgen mee begonnen. Met een zogenaamde 'Elastiekenkoers' wil de groep geld inzamelen voor de eenzame ouderen in Hof van Twente.

De groep start de sponsortocht bij het Mediapark in Hilversum en hoopt rond zeven uur vanavond in Goor uit te komen. "Het heet de Elastiekenkoers omdat we iedereen meenemen op het elastiek", legt voorzitter Jan Meen uit. "Het credo is: winnen doen we samen."

Praktische doelen

De groep is voor de tocht langs verschillende verzorgingshuizen in de gemeente geweest en weet daarom precies waar ze voor fietsen. "Denk aan een stap-op-stoel, een belevingstafel. Dat willen we aan de ouderen in Hof van Twente overhandigen."

Meen wil met de opbrengst een tegengeluid bieden aan de bezuinigingen op ouderenzorg. "Er is behoefte om ouderen te ondersteunen", stelt hij. Onder de groep fietsers heerst een gezonde spanning. "Het wordt een lange tocht, maar ik verwacht dat we het wel gaan volbrengen."

Deel dit artikel: