Overijsselaars in race voor titel Meest inspirerende Nederlander met beperking

Negen inwoners van Overijssel zijn genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dat is een onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan een goed doel.

Op de lijst staan Aziz Koca (Almelo), Bert Hassink (Enschede), David de Graaf (Wanneperveen), Jeanet Wardenier (Steenwijk), Jeroen Hummel (Almelo), Lilian Wolthuis-Droste (Hengelo), Matijn Nijhuis (Almelo), Peter Westerhuis (Zwolle) en Rick Brink (Hardenberg).

De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als radiopresentator Matijn Nijhuis uit Almelo (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken.

Op de site van De Gouden Venus van Milo staat per genomineerde een persoonlijk verhaal.

Stemmen

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.


Stemmen kan op www.goudenvenusvanmilo.nl. De winnaar wordt op 23 september bekend gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: