In beeld: Enschedese ouderen geven gas op NK scootmobiel

Het 75-plus team van zorgcentrum de Posten in Enschede is er woensdag niet in geslaagd om op het hoogste podium te eindigen tijdens het NK Scootmobiel. 

Zes ouderen uit Enschede deden een gooi naar het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel. Het 75-plus team ging op het circuit van Zandvoort de strijd aan met elf andere teams uit Nederland, waaronder team Gazz Erop, Team niet Verstappen en team De Heikant geeft gas.  

De fanatieke scootmobiel rijders moesten er wel even op wachten, dertien jaar om precies te zijn. De vorige editie was namelijk in 2005. Aanleiding was toen dat de subsidies voor het vervoersmiddel weg dreigden te vallen. Dit jaar willen de organisatoren, naast een leuke dag organiseren voor ouderen, met het evenement ook aandacht vragen voor eenzaamheid. 

Het ging er fanatiek aan toe op het circuit (Foto: ANP / Koen van Weel)
Het ging er fanatiek aan toe op het circuit (Foto: ANP / Koen van Weel)

Team de Posten

Meneer Hobbelink, één van de zes afgevaardigden uit Enschede, schopte het tot de halve finales. Zijn teamgenoot, meneer Mulder, kwam dinsdag nog ten val bij de laatste training. Gelukkig kon hij woensdag gewoon in actie komen en volgens Manon Bont, ergotherapeut bij de Posten, was hij erg strijdlustig. 

Klaar voor de start.. (Foto: Manon Bont)
Klaar voor de start.. (Foto: Manon Bont)

Valpartijen

Aan fanatisme geen gebrek bij het NK Scootmobiel voor senioren. Nadat meerdere racers uit de bocht waren gevlogen en enkele ouderen schaafwonden opliepen werd de maximumsnelheid op het parcours verlaagd, 17 naar 9 kilometer per uur. 

Aan de wedstrijd, georganiseerd door stichting Gouden Dagen, deden in totaal 72 senioren mee. Meneer Stegeman was de grote winnaar, hij mocht de Gouden Trofee mee naar huis nemen. 

Het NK Scootmobiel werd gehouden op het circuit van Zandvoort (Foto: ANP / Koen van Weel)
Het NK Scootmobiel werd gehouden op het circuit van Zandvoort (Foto: ANP / Koen van Weel)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: