Nieuw talentfonds opgericht voor talentvolle topsporters in spé

Sporttalenten die geen topsportstatus hebben kunnen voortaan terecht bij het nieuw opgerichte talentfonds. Tijdens het kick-off evenement "Een leven lang bewegen" in Holten, werden de handtekeningen gezet.

Het talentfonds is een initiatief van de provincie Overijssel en Topsport Overijssel. Het fonds is bijvoorbeeld bedoeld voor talenten die (nog) niet door de bond gefaciliteerd (kunnen) worden. Veel talent gaat daardoor verloren.

Veel belemmeringen

De bedoeling is dat sporttalenten vroeg herkend worden.  "De plaats waar je woont of de omstandigheden in je omgeving mogen je niet belemmeren om je doelen te halen", stelt Gerard Marsman, directeur van Topsport Overijssel in het decor van de Thriathlon van Holten.

Nu is het vaak zo dat er te weinig faciliteiten zijn in Overijssel op het gebied van coaching, faciliteiten en geld. Een talent moet dan buiten de provincie of op een andere manier zichzelf zien te ontwikkelen. 

Hockeytalent Luuk Hoefman

Een voorbeeld hiervan is Sportklasse in Enschede. Luuk Hoefman is een groot hockeytalent en heeft de kans gekregen om dichtbij huis zijn talent te ontwikkelen.

Bekijk zijn verhaal hieronder:

Meer topsporters

Topsport Overijssel wil een sleutelrol spelen in de coördinatie. Zo wil het regisseurs aanstellen waarbij het talent aan kan kloppen. Maar ook moet de regisseur verbindingen leggen om de sporttalenten zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Het fonds moet leiden tot meer herkenning van talent, samenwerking en verbinding. "Het potentieel aan topsporters kunnen we beter benutten", zegt Marsman. 

Deel dit artikel: