Sprookjesachtige gondels, een kofferbakverkoop en een internationale markt

Trek er lekker op uit dit weekend, want er is veel te doen. Bewonder de prachtige gondels in Belt-Schutsloot, ruim je zolder op voor de kofferbakverkoop, of geniet van de mooiste fuchsia’s en dahlia’s.

Gondelvaart Belt-Schutsloot

De gondelvaart Belt- Schutsloot is een feeëriek schouwspel op het water in een al even sprookjesachtige omgeving. Ieder jaar komen er meer dan 10.000 bezoekers op af. Vrijdag wordt de Gondelvaart voor de 80ste keer gehouden. De gondels, van zo’n 12 tot 14 meter lengte, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels. De gondels zijn voorzien van sfeervolle verlichting en technische hoogstandjes. Muziek en goede figuratie maken het verhaal compleet. 

Verlichte gondelvaart in Belt-Schutsloot 2017 (Foto: RTV Oost / Peter de Haan)

 

Ommer Bissingh Kofferbakverkoop

De Ommer Bissingh staat zaterdag in het teken van de Mega Kofferbakverkoop. Ruim je zolder of garage op en verkoop zelf je overbodige spullen. Kom met je auto of bestelbus naar de Vechtkade in Ommen waar de kofferbakverkoop plaats vindt. En heb je niets te verkopen? Kopen mag natuurlijk ook! 

Kofferbakverkoop (Foto: Pixabay)

Flora Ootmarsum

Hou je van fuchsia's, dahlia's en bijzondere kuipplanten? Dan mag je de Flora Ootmarsum niet missen. Tien dagen lang laten fanatieke flora-hobbyisten en vakmensen met een prachtige bloemenshow zien waar ze het hele jaar aan hebben gewerkt. Er zijn verschillende stands en je kunt zelfs stekjes kopen.

Fuchsia's (Foto: Pixabay)

 

Fiësta Europa

In Steenwijk kun je tot en met zondag kennismaken met specialiteiten uit maar liefst 17 Europese landen op de internationale markt Fiësta Europa.  Geniet van olijven uit Spanje, manden uit Portugal, warme truien uit Lapland en Fudge uit Groot-Brittannië. Een grote geurende, gekleurde en aanstekelijke markt met niet alleen streekproducten, maar ook kunst, lederwaren, edelstenen, zeep, houtsnijwerk en textiel.

Fiësta Europa (Foto: Pixabay)

Den Alerdinck Zomerfair

Het hele weekend is de Den Alderdinck Zomerfair op Havezate Den Alderdinck in Laag Zuthem. Struin lekker rond tussen mooie woonaccessoires, prachtige kleding en sieraden, serviezen, brocante en mooie beauty- en wellness producten.

Den Alerdinck Zomerfair (Foto: OverUIT/Cora Sens)

 

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Meer over dit onderwerp:
Cultuur OverUIT Verhalen Nieuwsbrief
Deel dit artikel: