'Satudarah-leden verzamelden zich in Raalter horecapanden'

De politie en gemeente Raalte hadden aanwijzingen dat er criminele activiteiten plaatsvonden in de horecapanden die vanochtend zijn binnengevallen. Mensen met een link met de motorclub Satudarah zouden zich regelmatig in de panden hebben verzameld. "Voor zover we weten was het geen clubhuis", vertelt burgemeester Martijn Dadema.

Bij invallen in horecapanden in Raalte zijn vanmorgen twee mannen gearresteerd. Het gaat om de bedrijven The Flinstones aan de Brugstraat en Gina's aan de Deventerstraat. Volgens de politie hebben de verdachten een familielink met elkaar.


Eén van de mannen is aangehouden op verdenking van verduistering en oplichting. De andere man wordt verdacht van heling, mishandeling en vernieling.

Expres zichtbaar

De opzichtige actie is uitgevoerd met een achterliggende gedachte. "We hebben expres een zichtbare actie uitgevoerd. Want alleen al bij het zien van Satudarah-leden, ontstaat er een onveilig gevoel bij de mensen", legt de politiewoordvoerder uit.

De burgemeester en politie hebben café Gina's al jarenlang in het vizier. Dat heeft mede te maken met het ontstaan van de horecagelegenheid. "Bij de opening was er al geen duidelijke verklaring waar het geld vandaan kwam", aldus Dadema.

Vergunningen niet verlengd

Omdat Gina's geen papieren kon aanleveren waaruit zou blijken dat de zaak op legale wijze wordt gerund, heeft de burgemeester afgelopen weekend besloten de vergunningen niet te verlengen. "We hebben een florerende horeca in Raalte, daarom moeten we de rotte appels eruit halen."

Meer over dit onderwerp:
Raalte Satudarah Salland ondermijning Nieuws
Deel dit artikel: