Versplintering in Almelose politiek gaat door: Weinreder keert PVA de rug toe

Raadslid Wim Weinreder breekt met Partij Vrij Almelo. Hij gaat verder als eenmansfractie. Fractie Weinreder, zo heet de nieuwste splinterpartij. Daarmee komt het aantal partijen in de Almelose raad in totaal op veertien.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart haalde PVA nog twee zetels, maar een intensieve samenwerking tussen fractievoorzitter Harry de Olde en Weinreder bleek van korte duur.

Lang nagedacht

"Er kwamen voor mij verschillende dingen bij elkaar. Ik heb er lang over nagedacht, maar maandag heb ik het besluit genomen dat het zo niet langer kan", probeert Weinreder uit te leggen.

De Almeloër gaat verder als eenmansfractie. "Mensen hebben op mij gestemd, voor hen en de stad Almelo wil ik wat betekenen", onderbouwt het raadslid.

Vijftien partijen

In Almelo deden liefst vijftien partijen mee aan de verkiezingen. Nergens in Overijssel waren dat er meer. Het merendeel van deze partijen zijn versplinteringen van andere fracties.

Exacte reden onduidelijk

Wat de exacte aanleiding voor Weinreder is om te breken met De Olde, blijft in nevelen gehuld. "Ik ga niet met modder gooien. Maar er zijn wel wat dingen gebeurd."

Weinreder heeft afgelopen maandag voor het eerst in de raad plaatsgenomen. "De eerste keer beviel me goed als eenmansfractie. We gaan zien wat de toekomst brengt", besluit hij.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Politiek gemeenteraad PVA Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: