Inpakken voor de Zwarte Cross: van dixi tot paracetamol

Met ruim veertig man trekken ze er donderdag op uit, de Zwarte Crossers uut Lemele, Marle en Hellendoorn. "En we hebben er ook nog een paar uit Nijverdal en Westerhaar bij!", lacht Elisa, die dit jaar voor de derde keer met de groep mee gaat.

Degene met de meeste vinkjes achter zijn naam is Alwin Bolink, uit Lemelerveld. Jovink trok hem twintig jaar geleden naar de Zwarte Cross. Ook nu zij een punt achter de band hebben gezet, gaat Alwin gewoon weer naar het Achterhoekse festival. En het genieten is er waarschijnlijk dit weekend niet minder om.

Familie muis

"Bij de opening, als de vuurspuwers op het podium op komen, ja dan heb ik het kippenvel wel op de armen staan!", lacht Alwin. Hun acht caravans zijn bijna klaar voor vertrek. Sommige konden wel een kleine schoonmaak gebruiken en dus werd er maandagavond in Marle nog even een stofzuiger door de caravans gehaald. "De familie muis had aardig huisgehouden afgelopen winter!"

"Het is een bij elkaar geraapte groep, van mensen die eerder bij elkaar kwamen om te stappen." Samen gaan ze jaar in jaar uit naar het festival toe. "Er zijn ook wat mensen afgevallen, maar daar gaan dan de broertjes of zusjes dan nu weer van mee." De jongste van de groep is zeventien dit jaar, de oudste iets boven de veertig. 

Inpakken en wegwezen

Wat neem je nou mee als je naar de Zwarte Cross gaat? "Veel te veel", lachen de meiden van de vriendengroep. "Weet je wat het is, ik dacht: je trekt elke dag wel wat anders aan, maar je loopt iedere dag in dezelfde kleren. Het wordt toch wel weer vies." 

Voor het inpakken hebben de dames nog een paar handige tips. "Paracetamol, wegwerpwashandjes, warme kleren, heel veel water en wat je vooral niet moet vergeten: een goed humeur!" 

Deel dit artikel: