Heel Haarle huilt: Engeland strandt in halve finale WK, Marino Pusic juicht

Het was meeslepend, bij vlagen heroïsch en het eindigde bovenal in Haarle in een anti-climax. Hun Engeland verloor vanavond de halve finale van het WK en is uitgeschakeld. Tegenstander Kroatië kwam achter, worstelde en kwam uiteindelijk toch boven, 2-1. Conclusie: heel Haarle huilt.

Haarle juicht het hele wereldkampioenschap al voor de Engelsen. Een grapje van voetballers van de lokale club. Een paar jongens van SV Haarle bedachten het plan tijdens de trainingen. Omdat Engeland het gunstigste speelschema had en één van de jongens al een Engels voetbalshirtje had, werd de formatie van bondscoach Gareth Southgate gekozen om aan te moedigen. De actie werd landelijk omarmd door allerhande media.

Feest
Zo was het er ook vanavond afgeladen vol. En de halve eindstrijd begon nog goed voor de fans met een vroege goal voor Engeland, welke luid werd bejubeld in de kroeg. Na de vrije trap van Kieran John Trippier in de eerste minuten vloog er veel bier door café De Droadnoagel.

De tekst gaat verder onder de video

Kroatië

Na de openingstreffer verzuimde Engeland de 0-2 aan te tekenen en liet het Kroatië terugkeren in de wedstrijd. De Kroaten trokken vervolgens de wedstrijd verdiend naar zich toe en wisten in de verlenging te zegevieren over de Engelsen. Treurnis in De Droadnoagel, al bleven ze de Engelsen nog aanmoedigen.

De tekst gaat verder onder de video

Pusic 
De zege van Kroatië leverde wel een glimlach op bij Marino Pusic. De geplaagde trainer van FC Twente, die vanochtend al reikhalzend uitkeek naar het duel waarin Björn Kuipers uit Oldenzaal vierde official was, kon in de studio van de NOS zijn geluk niet op. "Ongelooflijk mooi dit voor mijn land." Zondag wacht de finale in Moskou tegen Frankrijk.

Björn Kuipers in de achtergrond
Fotograaf: Pro Shots
Björn Kuipers in de achtergrond actief als vierde official
Deel dit artikel: