NK horlogegooien beleeft morgen de primeur in Zenderen

Op een kunstgrasveld van sv Zenderen wordt morgenmiddag het Nederlands kampioenschap horlogegooien gehouden. Het is een initiatief van Rogier Koershuis van horlogewebshop kish.nl.

"Ik loop er al een jaar of vier mee rond, maar vindt nu het juiste moment", vertelt Koershuis. "Het is voor iedereen toegankelijk, jong en oud. We hebben drie categorieën ingesteld. Jeugd van 7 tot en met 13 jaar en dames en heren vanaf 14 jaar."

'Eigen startnummer'

Hoewel het eigenlijk als een geintje begonnen is, neemt Koershuis het wel heel serieus. "Iedereen krijgt een eigen startnummer met de naam erop. We hebben meetlinten liggen om de afstand precies te meten en er zijn leuke prijzen beschikbaar."

In principe stellen Koershuis en zijn mensen de horloge beschikbaar waarmee gegooid gaat worden. "Dat zijn horloges die wel tegen een stootje kunnen. Mensen mogen ook met hun eigen horloge gooien, maar daar zijn dan wel enkele voorwaarden aan. Bijvoorbeeld dat het een werkend horloge is."

'Precisiegooien'

Het is niet zo dat alleen gespierde mensen met sterke armen mee kunnen doen. "Behalve het afstandgooien hebben we ook het precisiegooien. Voor mensen die niet zo'n kracht in de armen hebben. Dat je het horloge bijvoorbeeld in een blik moet mikken", legt Koershuis uit.

Hij doet zelf mee met rugnummer 1 en demonstreert dat hij best kanshebber is. Vanaf de middenstip van het voetbalveld gooit hij het horloge net iets voorbij de strafschopstip bij één van de doelen. "Niet slecht", constateert hij lachend.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Zenderen NK horlogegooien Nieuws
Deel dit artikel: