Spelers nog altijd in wachtkamer FC Twente, sponsors nog dieper in de buidel

Voetbalsupporter ben je in goede en slechte tijden. Maar het geduld van veel fans van FC Twente, die toch al een behoorlijke gifbeker hebben leeggedronken de laatste maanden, wordt momenteel meer dan ooit op de proef gesteld. De redding moet deze week komen van sponsors. Het lijkt nu erop of eronder.

De club bungelt financieel namelijk nog altijd aan een flinterdun draadje, terwijl op technisch vlak trainer Marino Pusic moet bouwen met veel te beperkt materiaal. Technisch directeur Ted van Leeuwen lijkt dezer dagen echter de champagne te kunnen gaan ontkurken. Hij hoopt dan ook meteen een aantal nieuwe spelers te presenteren. Zo is FC Twente bezig om verdedigers van het tweede team van FC Sevilla los te weken.


Rienstra en Schenk

Ook Ben Rienstra en Xandro Schenk zitten nog altijd in de wachtkamer in De Grolsch Veste, waar ze deze week witte rook hopen te zien uit de werkkamer van directeur Erik Velderman.


Sponsors

De geplaagde en intern fel bekritiseerde directeur van de noodlijdende club is in verregaande onderhandeling met investeerders, die met meer geld dan hen lief is over de brug moeten komen om FC Twente te redden. De toegezegde 12,5 miljoen euro is nog niet voldoende. De club heeft eerder deze maand al een vraag van veertien miljoen euro neergelegd bij hen. Maar dit kon volgens waarnemend voorzitter Dennis Schipper van de Raad van Commissarissen nog maanden duren, er gaan nu ook geluiden op dat er meer geld nodig is van investeerders.

Wachten

De gemeente Enschede hoopt voor vrijdag, als de politiek met zomerreces gaat, met een statement te komen. Het lijkt er nog steeds op dat zij niet een nieuwe garantstelling gaan afgeven aan FC Twente. Tot die tijd is het vooralsnog wachten, wachten en nog eens wachten voor de geplaagde trouwe achterban.

Deel dit artikel: