Nijmeegse Vierdaagse: de kop is er af

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zit er al weer op. De finish is gesloten. Maar wat is er vandaag allemaal gebeurd?

Al vanaf zaterdag was het gezellig in de binnenstad van Nijmegen. Duizenden feestgangers uit heel Nederland kwamen af op de Vierdaagse Feesten.

 

Start

Vanochtend om 04.00 uur gingen de eerste lopers van start. Eerst gingen mensen die de 50 kilometer liepen van start. Één van die lopers is de veertienjarige Mark Morshuis uit Albergen.

tekst gaat verder onder het audiofragment

14-jarige Mark Morshuis uit Albergen

In de rij

In de rij voor de 30 kilometer, staat Jennie uit Oldenzaal. Ze doet voor de tweede keer mee aan de Vierdaagse en heeft er heel erg veel zin in.

tekst gaat verder onder het audiofragment

Loper Jennie uit Oldenzaal

 

Aanmoedigingen

Terwijl de eerste lopers beginnen aan hun tocht komen de feestgangers uit de kroeg. Hoewel het al licht begint te worden, zijn de feestgangers toch in staat om de eerste lopers aan te moedigen.

 

tekst gaat verder onder het audiofragment

Aanmoedigingen bij de start in Nijmegen

Elst

De eerste dag van de Vierdaagse wordt ook wel de dag van Elst genoemd. Vele mensen hebben zich in Elst verzameld om de lopers wat bemoedigen toe te roepen of bieden de lopers een snoepje aan.

tekst gaat verder onder de video

Finish

Vanaf 12.00 uur komen de eerste lopers bij de finish aan. Ook de veertienjarige Mark. Hij kwam rond 16.00 uur door de finish en gaf de eerste dag een mooie zeven.

Deel dit artikel: