Deventer 'Drogenkommandant' veroordeeld tot 9,5 jaar cel

De 30-jarige Deventenaar Rhett D. is tot 9,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor grootschalige internationale drugshandel. Dat gebeurde bij de rechtbank in Coburg, in de Duitse deelstaat Beieren. Ook krijgt hij intensieve therapie om van zijn eigen drugsverslaving af te komen.

Rhett werd afgelopen november aangehouden in Bocholt, met ruim dertig pakketjes drugs bij zich. Hij bracht op grote schaal zijn waar aan via het 'darknet', de cyberonderwereld.

Mr Drogenkommandant

Rhett D. stond op het darkweb bekend als 'mister drogenkommandant'. Hij verkocht daar drugs als cocaïne, xtc, amfetamine en wiet.

De drugs werden vrijwel dagelijks naar Duitsland gereden om daar als postpakket verder te worden verstuurd. Soms handelde hij de deals persoonlijk af en huurde daarvoor door heel Duitsland hotelkamers.

80 kilo drugs

Eén van zijn medeplichtigen is zijn moeder. Zij werd onlangs door de Zwolse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel. Ze had zo'n 80 kilo aan drugs van haar zoon in haar huis aan de Havezatelaan verstopt. Daar werden zo'n 47.000 pillen xtc en de partydrug 2c-b gevonden. Ook lag er cocaïne en heroïne.

In het huis van Rhett zelf aan de Hein Burgerstraat, werd hennep en 400.000 euro aan cash gevonden. Hij wordt in Deventer ook wel 'De Duutser' genoemd, gezien zijn Duitse afkomst.

Jeugdbende

Hij verkocht onder andere drugs aan een jeugdbende uit Neustadt. De zes jongeren waren tussen de zestien en achttien jaar oud. De rechtbank neemt het Rhett zeer kwalijk dat hij leverde aan zo'n jonge doelgroep.

Het 18-jarige hoofd van die jeugdbende is onlangs veroordeeld tot zes jaar cel. De rest kwam er vanaf met werkstraffen. Bij de bende werden ruim 1000 xtc-pillen, 40 kilo wiet en 100 gram loepzuivere cocaïne gevonden. 

Meer over dit onderwerp:
Deventer drugs rechtbank XTC wiet Nieuws
Deel dit artikel: