Wisselende reacties op steun gemeente Enschede aan FC Twente

De financiële steun van de gemeente Enschede aan FC Twente maakt de tongen los. Opvallend zijn de twee kampen: je bent vóór of tégen. Een middenweg lijkt er niet te zijn.

Gisteren maakten investeerders van FC Twente al bekend dat er een akkoord tussen de club en Enschede is. Vanochtend bevestigden FC Twente en de gemeente Enschede de financiële redding van de club.

Het college stelt voor FC Twente uitstel van betaling te verlenen van rente, aflossing en risicopremie van de lening van de gemeente en de NWB Bank, waar de gemeente een garantie voor heeft afgegeven. Er is wel een voorwaarde, de steun moet binnen de staatssteunregels vallen. 

'Zaak bedonderen'

Een oudere man trekt van leer. "Daar klopt geen donder van. Die jongens van Twente moeten voor zichzelf zorgen en de zaak niet bedonderen zoals ze dat gedaan hebben. Ik vind het niet nodig, ik ben tegen", zegt de man stellig terwijl hij met zijn fiets aan de hand door het centrum loopt.

Positiever

Een man die in zijn busje passeert, is positiever over de helpende hand van de gemeente. "Helemaal goed. Ik denk dat we allemaal opgelucht zijn, want we zullen nu toch wel uit de problemen zijn?"

Niet te rijmen

Enschede moet bezuinigen, maar komt toch FC Twente op financieel gebied tegemoet. Dat valt voor een deel van de Enschedeërs niet te rijmen. "De gemeente gaat bezuinigen, maar steekt wel miljoenen in FC Twente. Waar zijn wij dan? Dat is voor mij niet uit te leggen", zegt een verbijsterde vrouw uit Enschede.

Daarnaast vindt ze dat de gemeente de club al genoeg heeft geholpen. "Laat ze het nu maar zelf oplossen."

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: